20 Eylül 2014 Cumartesi

Fındık üreticilerine “Köy tavuğu Projesi”yle ek gelir

Altınordu Ziraat Odası’nca tavukçuluğun geliştirilmesi ve fındığın yanı sıra farklı alanlarda gelir elde edilmesi amacıyla başlatılan “Köy Tavuğu Projesi”,  yöre halkının yüzünü güldürdü.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart’ta yaşanan zirai donun sıkıntılarını köy tavukçuluğu ve köy yumurtası üreterek gidermeye çalıştıklarını anlattı.
Don nedeniyle fındıkta bir “afet” yaşandığını belirten Cörüt, “Bu afet binlerce üreticimizi mağdur etti. Fındık üreticilerimiz her konuda zor günler yaşıyor. Bizler de Altınordu Ziraat Odası olarak üreticilerimize bir nebze fayda sağlanması adına ‘Köy Tavuğu Projesi’ni başlattık” dedi.
Cörüt, yaklaşık 2 ay önce hayata geçen bu projenin artık meyvelerini vermeye başladığını dile getirerek, üreticilerin bu projeden çok memnun olduğunu söyledi.
Proje kapsamında kümes sayılarının her geçen gün artış gösterdiğine dikkati çeken Cörüt, “Fındık üreticilerimiz tarafından müracaatlar giderek artıyor. Şimdilik 200’e yakın müracaat var. Şu anda yapılan kümes sayımızda 35 civarında. Her üreticinin en az 300 tavuğu var” diye konuştu.
- Üretici projeden memnun
Ordu’da merkeze bağlı Sağırlı köyünde köy tavuğu üretimine başlayan Yusuf Uzunlar, proje kapsamında 300 tavuk alarak kümes kurduğunu belirtti.
Şu anda yeni olduğu için günde ortalama 100 yumurta aldığını anlatan Uzunlar, “Kolilere koyduğum yumurtaları ziraat odamıza getirdim. Karşılığında ise paramı aldım. Benim için bu proje çok ciddi gelir kapısı oldu. Hem fındık hem de kivi üreticisiyim. Ancak bu yıl etkili olan zirai don nedeniyle iki ürünümden zarar ettim. İmdadıma bu proje yetişti” şeklinde konuştu.
Uzunlar, yumurta kolilerini ağırlığına göre 15 ila 30 liradan arasında satışa sunduğunu kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder